NIEUWE INFO

Beste ouders,

Vrijdagavond (vrijdag 24/04) heeft de Nationale Veiligheidsraad, op grond van advies van de wetenschappelijke experten, beslist dat de huidige maatregelen in strijd tegen het coronavirus voorlopig verlengd worden tot en met donderdag 14 mei.

Voor het onderwijs betekent dit dat de lessen op school eveneens geschorst blijven en dat de scholen in opvang moeten blijven voorzien.

Concreet betekent dit:

 1. Op onze school bieden wij opnieuw opvang tot en met donderdag 14 mei voor drie groepen gezonde leerlingen (Vrijdag 15 mei start een nieuwe uitdaging waarbij sommige jaren terug les krijgen. Info volgt nog.):
 2. Kinderen van wie de ouders een job in een cruciale sector (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie,…) uitoefenen of kinderen van wie de ouders werken in een sector die heropstart waardoor ze hun kind niet meer zelf kunnen opvangen.
 3. Kinderen en jongeren in het buitengewoon onderwijs, de onderwijsinternaten, de MPIGO’s en de IPO’s van het gemeenschapsonderwijs. Zij zijn medisch en/of sociaal kwetsbaar en moeten opgevangen worden.
 4. Kinderen in een kwetsbare thuissituatie. Voor die kinderen is opvang thuis geen veilige optie. De school gaat daarover in overleg met het CLB en de ouders.

Zieke kinderen blijven sowieso thuis.
Alle gezonde kinderen die niet tot de drie bovenstaande categorieën horen, blijven eveneens thuis. Mochten er eventuele moeilijkheden zijn, dan kunt u de school altijd contacteren om samen naar een oplossing te zoeken.

 1. Vanaf maandag 04 mei tot en met donderdag 14 mei gaan we verder met het aanbieden van nieuwe leerstof die de leerlingen op hun eigen tempo proberen te verwerken.

  Nieuwe weekplanningen en oefenbundels kunnen afgehaald worden op
  maandag 04 mei 2020.

  Er worden 2 afhaalmomenten voorzien, dit van 09.00u tot 11.00u en van 16.00u tot 17.30u.

  Leerjaar 1, 2 en 3 : speelplaats, ingang Florimond Leirensstraat
  Leerjaar 4, 5 en 6: speelplaats, ingang Schoolstraat

  Mee te brengen: - een eigen zak om het materiaal in mee te nemen
                                 - de reeds gelezen leesboekjes (1ste leerjaar)


Opgelet, het is natuurlijk niet de bedoeling dat we in groep het materiaal komen ophalen.
1 gezonde volwassene per gezin!
Wij wensen dat de regels van social distancing op de speelplaats gerespecteerd worden.

Verdere informatie wordt door de klasleerkracht gecommuniceerd.


De verdere communicatie gebeurt via de schoolsite en de schoolpagina op Facebook.
www.gertrudisbasis.be
Facebook – Gertrudisbasis Wetteren
 

Vraag aan de kinderen om regelmatig hun mailadres na te kijken.
Vanaf het 4de leerjaar wordt via deze weg vaak extra uitleg gegeven.
Weet dat uw kind ook steeds terecht kan op de oefensite van Bingel en Scoodle.

 

Wij willen alle ouders danken voor de medewerking bij het thuis begeleiden van jullie kinderen. Wij beseffen als schoolteam dat dit niet altijd eenvoudig is en waarderen jullie inzet.
Indien u als ouder vragen heeft, problemen ondervindt,… staan we steeds paraat om te ondersteunen en naar oplossingen te zoeken. Elke leerkracht is via mail te bereiken via
voornaam + initialen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
bv. Elisa Van Assche = Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of u kan met de school telefonisch contact opnemen 09/366.15.54.

 

Tot slot wensen wij u een blijvende goede gezondheid toe binnen uw gezin en familie!
Draag zorg voor uzelf en uw naasten!

Met vriendelijke groeten,

het voltallige schoolteam