MOS – project

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes maken. Onder dit motto vroeg onze school subsidies aan voor een groenere speelplaats.

De goedkeuring kwam, de centjes zijn beloofd en wij kunnen starten aan onze droom om een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

Op de speelplaats komt een grote speelheuvel met klim-en klautertoestellen, een wadi om regenwater te bufferen, bomen met plukfruit, klimplanten tegen de muren, een sportpleintje en een zittheater waar we openluchtklassen kunnen houden.

We vonden dan ook wel dat we dit moesten vieren met een aanplantingsfeest van de eerste fruitbomen.

De leerlingen maakten elk een gezonde fruitbrochette die ze op het einde van de schooldag mochten verorberen, het zesde leerjaar bracht een toneeltje met een heuse ‘Moscotte” en de eerste fruitbomen (gesponsord door de Gebroeders Mortier) werden geplant. Ook kregen de leerlingen het ontwerp van de groenere speelplaats te zien. Wie deze liever eens in detail bekijkt kan terecht aan de poort van de Schoolstraat waar het ontwerp uithangt.